ОСТАННІ НОВИНИ

Хованки стануть олімпійським видом спорту?

|

Японський професор Ясуо Хазаки запропонував включити хованки в програму Олімпійських ігор. Так, Хазаки вважає, що не кожен може бігати зі швидкістю олімпійця, але кожен може бути досить хитрим та спритним для гри в хованки, пише ТСН.

На думку 64-річного професора, в минулому – легкоатлета, якщо Олімпіада-2020 пройде в Токіо, це стане прекрасним приводом для Олімпійського комітету включити хованки в список дисциплін.

“Я хотів би, щоб хованки стали “експериментальним” видом спорту в 2020 році. А потім вони могли б стати офіційною дисципліною на наступних іграх. Я хочу, щоб спорт був доступний для всіх, щоб у змаганнях міг взяти участь кожен, незалежно від віку, статі або здібностей”, – заявив професор.

Як повідомляється, у 2010 році професор Хазаки створив в Японії Комітет по розповсюдженню хованок. Ця організація налічує близько 1000 членів по всій країні. Крім того, ентузіаст описав правила гри в хованки – спорту, який, на його думку, доступний всім – і дітям у віці від чотирьох років і людям старше вісімдесяти. Згідно цих правил в хованки мають змагатися дві команди по сім гравців, а матч триває 10 хвилин.

За перші п`ять хвилин тайму, одна команда отримує дві хвилини, щоб сховатися на полі розміром приблизно 20 на 20 метрів. Команда-суперник повинна знайти гравців, які сховалися При цьому «дитячі» хованки, на його думку, мають проводитися на полі 15 на 25 метрів.

Фото: ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *