ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська станція швидкої меддопомоги «влетіла» у копієчку через сирени та маячки

|

Усі автомобілі швидкої медичної допомоги у Львівській області проходять перереєстрацію у підрозділах Державтоінспекції для того, аби отримати дозволи на користування сиренами та проблисковими маячками. Дана перереєстрація пов’язана з тим, що Львівська станція швидкої медичної допомоги та Центр медицини катастроф змінили підпорядкування з міських в обласних. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук.

Вона зокрема зазначила, що на сьогодні ряд «швидких» уже пройшли перереєстрацію, решта – на етапі проходження. На даний час усі пакети документів знаходяться у МРЕВ ДАІ.

«Після перереєстрації ми маємо місяць часу для отримання дозволів на використання проблискових маячків. Усі процедури проводяться не безкоштовно. До прикладу, для перереєстрації автомобілів Львівської станції це коштує 30 тис грн, а для отримання дозволу на проблискові маячки – не менше, ніж 15 тис грн. Загалом у нас є 205 автомобілів, тому можна собі уявити, скільки часу потрібно на всі ці процеси», – розповіла Наталія Поважук.

Зі свого боку директор Центру екстреної медицини і медицини катастроф Юрій Пацюрко наголосив, що незважаючи на ці процедури, усі «швидкі» їздять з сиренами та маячками.

«Була проведена зустріч з інспекторами та керівництвом ДАІ, під час якої ми досягнули домовленості, що ті дозволи, які отримали автомобілі на попередніх організаціях будуть дійсні доти, доки не будуть отримані нові дозволи. Відтак, на сьогодні жодна карета швидкої допомоги не працює без маячка: їх ніхто не знімав, не ховає, не «чохлить». На момент доїзду до пацієнта вони використовуються», – зазначив він. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *