ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкультури обіцяє знайти 16 мільйонів для театру ім. Марії Заньковецької

|

Ці кошти будуть передбачені на ремонтні роботи, а також планують виділити цільові субвенції для відселення людей, які живуть у приміщеннях, що належать театру.

У прес-службі Мінкультури пообіцяли внести пропозиції до Державного бюджету на 2014 рік, щоб виділити 16 млн. гривень на ремонтні роботи та попросити про виділення субвенцій на відселення мешканців, які живуть у приміщенні театру.

Однак цих грошей, якщо їх все-таки вдасться випросити у Держбюджету, вистачить не надовго:

«Щоб провести комплексний ремонт театру потрібно 1,5 млрд. гривень. Розпочати роботи потрібно із загальної проектно-кошторисної документації. А потім зміцнити фундамент, замінити мережі, відремонтувати дах, підсилити конструкції і наостанок – оздоблювальні роботи та заміна обладнання», – пояснив заступник директора з питань будівництва театру імені Марії Заньковецької Роман Порада.

Водночас існує інша проблема, яка потребує матеріальної підтримки з боку влади: потрібно виселити людей, що проживають у квартирах, які є власністю театру.

Як розповів Роман Порада, нині необхідно відселити людей із 43 квартир, а надати 59 домівок, бо прописано по дві і навіть три сім’ї в одній квартирі. Окрім того, деякі проблеми створює і той факт, що готові переселитися мешканці 35 квартир, решта поки ще вагаються.

Переселення, за словами заступника директора з питань будівництва театру, повинне лягти на плечі міста. Хоча гроші на це Кабмін передбачив ще п’ять років тому, однак вони так і залишилися лише не папері. Андрій Мацяк запевняє: місто сприяє театру та намагається допомогти:

«Мер Львова Андрій Садовий звернувся від імені міста до Мінкультури, щоб ініціювати зміни в бюджеті та таки отримати обіцяні 18,1 млн. гривень. А також зараз ми разом з міською владою продумуємо інші ходи, щоб отримати повне фінансування відселення, адже передбаченої суми не вистачить», – пояснив генеральний директор театру Андрій Мацяк. 

Новий погляд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *