ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пікетували Російське консульство

|

У Львові 23 серпня опівдні знову пікетували російське консульство.

Представники націоналістичних організацій та конгресу українців вимагали визнати голодомор 32-33-х років Геноцидом української нації. У сквері навпроти встановили пам`ятний знак.

Невеликий сірий пам`ятник вмурували в землю двоє чоловіків у камуфляжних костюмах. Гвіздками прибили до каменю металеву табличку із надписом: “Тут буде побудована каплиця пам`яті українців, які загинули на території Росії”. Камінь для пам`ятного знаку привезли з Рогатинщини, де колись проводили вишкіл УПА. За кілька хвилин після встановлення його освятив священнослужитель. За усім спостерігали близько десяти міліціонерів та працівники Консульства.

«Дуже символічно, що саме в цей день і в цьому місці тут стоятиме цей пам`ятний знак. До консульства я бачу пригнали вже екскаватор. Ну нічого, охорону ми виставляти не будемо. У нас будуть інші акції, і каплицю тут встановимо заради тих, хто за всі роки загинув на території Росії. Наразі проводимо збір коштів на будівництво каплиці. Росія повинна офіційно вибачитись перед українцями за усі злочини”, – каже організатор акції Ігор Мазур.

Міліціонери планують знести пам`ятний камінь, посилаючись на його незаконне встановлення. Жодних дозволів з міської ради організатори не брали.

“Сьогодні річниця пакту Молотова — Ріббентропа. У 1939 році Радянський Союз і Німеччина поділили Європу на сфери впливу. Західну Україну 1939 року окупували більшовики. Хоч 22 роки Україна незалежна, але далі не позбулась радянської влади, далі продовжується знущання над українцями, наших моряків топить Росія у морі. Десятки тисяч українців загинули на території Росії і тому ми маємо намір спорудити каплицю перед консульством у Львові”, – каже Голова Української Національної Асамблеї, Головний командир УНСО Юрій Шухевич.

Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *