Нептун, Адоніс, Амфітріта та Діана «носитимуть» вишиванки до початку вересня

|

У Львові завтра розпочнуться заходи з відзначення 22-ї річниці Дня Незалежності України. З самого ранку з 7.30 год скульптури античних богів у центрі Львова одягатимуть у вишиванки. Така акція у місті відбуватиметься вже шостий рік поспіль – сорочками прикрасять скульптури-фонтани Нептуна, Адоніса, Амфітріти та Діани. Так вбрані скульптури простоять до 2-3 вересня, інформує прес-служба Львівської міськради.

Напередодні 24 серпня у Львові відзначатимуть також День Державного Прапора та День вишиванки. Тож працівники Львівської міської ради традиційно одягнуть вишите вбрання. Свято вишиванки таким чином відзначатимуть вже восьмий рік поспіль. Вперше у Ратуші традиція була започаткована у 2007 році. В мерії закликають усіх городян та гостей міста долучитись до цієї традиції та вдягнути на роботу національний стрій.

«Декілька років поспіль посадовці міської ради одягають вишиванки, виявляючи таким чином повагу до нашої держави і нашої історії. Вишиванку вважаємо незмінним атрибутом українця: багато людей шанують і поважають наш символ, по ній українців визнають у всьому світі.  На днях проходив Конгрес українців, які приїхали до Львова зі всього світу, і для них – це честь одягнути вишиванку, вони одразу відчувають себе по-іншому. Кожна людина, котра має українське коріння, кожен українець, який одягає вишиванку, стає мужнішим.  Крім того, до таких святкувань у Львові завжди підходять креативно. Наприклад, щороку у вишиване вбрання одягаються фонтани на площі Ринок, один ресторатор Львова одягнув свого героя-кентаврика у вишиванку. Провідні компанії використовують вишивку у своїх логотипах, таким чином відзначаючи День незалежності.

Цей день особливий для кожного львів’янина і для кожного українця, оскільки такі свята відзначаються на державному рівні. У Львівській міській раді традиційно відбудеться урочисте засідання з нагоди Дня Незалежності. Звичайно, крім цього на найближчі дні у місті запланована велика кількість святкових заходів», – каже Андрій Шевців, начальник управління внутрішньої політики ЛМР.

Водночас відбудуться урочисті збори з нагоди 22-ї річниці Незалежності України. До початку святкувань – з 11.40 до 12.00 год відбудеться виступ оркестру перед центральним входом до будівлі Ратуші. Відтак, початок урочистого засідання буде о 12.00 год.

У заході, окрім представників обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, духовенства, міських голів попередніх каденцій, почесних львів’ян на шанованих городян, візьмуть участь українці з-за кордону – учасники Світового Конгресу Українців. Відкриє захід хор «Гомін» виконанням Гімну України. Відтак, за доброю львівською традицією змовити молитву за Україну до слова запросять капелана Львівської міської ради отця Павла Дроздяка.

Після інших вітальних слів відбудуться нагородження з нагоди свята. Буде вручено Подяки, Дипломи, почесні відзнаки «Золотий Герб міста Львова» та відзнаки міського голови «Почесний знак Святого Юрія».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *