ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчука попередили про можливі зловживання при закупівлі вугілля для шкіл та лікарень

|

Депутат Львівської обласної ради від партії «УДАР» Іван Горон звернувся до голови ЛОДА Віктора Шемчука з проханням попередити корупцію  при закупівлі вугілля для шкіл та лікарень, інформує прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

В четвер, 22 серпня, депутат Іван Горон зареєстрував депутатське звернення до голови Львівської облдержадміністрації, в якому повідомив про можливі факти корупції  при  закупівлі вугілля для соціальних об’єктів Львівщини.

«У Львівській області віднедавна має місце  практика скасування відкритих торгів по закупівлі вугілля з тих чи інших причин. Інформація про можливі зловживання цією процедурою неодноразово оприлюднювалась у ЗМІ. Окрім цього, про порушення принципів прозорості та конкурентності даної процедури заявляли  депутати та активісти партії УДАР, звертаючись до органів влади з вимогою вжити заходів для виправлення ситуації. Зокрема, було відмічено, що дуже часто організатори або ж особи, які мають вплив на процедуру проведення торгів, різними способами намагаються усіляко затягнути процедуру, аби уникнути необхідності проведення відкритих торгів», –  йдеться у зверненні.

Депутат, також, повідомив, що станом на середину серпня торги з визначенням постачальників вугілля для об’єктів соціальної сфери (шкіл та лікарень) у більшості районів ще не проведені. Це може призвести до того, що через брак часу провести торги за повною процедурою (тобто, з залученням кількох учасників) буде неможливо. У свою чергу, це неодмінно призведе до порушення принципів конкурентності, що може вплинути на якість вугілля, необхідного для обігріву соціально-важливих об’єктів.

Зважаючи на це, Іван Горон просить  голову ЛОДА в межах посадової компетенції забезпечити у найкоротші терміни проведення відкритих торгів бюджетними установами області.

«Звертаю Вашу увагу на те, що 27.08.2013 р. на 11 год. 00 хв. заплановано відкриття тендерних пропозицій генеральним замовником, Департаментом житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА . Прошу Вас вжити відповідних управлінських заходів для того, щоб дана процедура відбулась належним чином та унеможливила процедуру закупівлі в одного учасника як неконкурентної, і такої, що завдасть збитків державі», – наголошує у своєму зверненні Іван Горон.

Депутат, також вказав, що якщо жодних заходів реагування з боку керівництва ЛОДА вжито не буде, і закупівля вугілля знову відбудеться за скороченою процедурою (в одного постачальника), це свідчитиме про присутність корупційної складової в цій галузі. Відтак, партія «УДАР Віталія Кличка» вважатиме проведення тендерних процедур по закупівлі в одного учасника непрозорою та корупційною та залишає за собою право звертатись до контролюючих та правоохоронних органів з вимогою проведення перевірки процедури закупівлі вугілля у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *