ОСТАННІ НОВИНИ

В опозиції хочуть скоротити робочий тиждень

|

Народні депутати від «Батьківщини» запропонували парламентарям скоротити робочий день до 38 годин на тиждень. Як повідомили у партії «Батьківщина», відповідний законопроект зареєстрували народні депутати від цієї політсили Олександр Турчинов та Андрій Павловський.

«Цей законопроект є відповіддю опозиції на ініціативи олігархів, які давно лобіюють збільшення робочого тижня з 40 до 48 годин. Ми цього не дозволимо. Європейський стандарт тривалості робочого тижня – 36-38 годин», – прокоментував документ Павловський.

За його словами, роботодавцям «слід дотримуватися норм, прийнятих у цивілізованому світі, і поважати право на відпочинок працюючої людини».

«Не може існувати і ситуація, коли робочий день починається, як кажуть, біля верстата. Спочатку люди їдуть на роботу в задушливому, переповненому громадському транспорті. У години пік на дорогах затори. Все це займає час і втомлює. При розрахунку норми тривалості робочого часу слід врахувати потребу трудящих відпочити від такого навантаження», – підкреслив Павловський.

Раніше Турчинов і Павловський пропонували збільшити тривалість щорічної відпустки на 4 календарні дні.

Також пропонувалося всім, хто працює у святкові та неробочі дні, доплачувати у розмірі подвійної середньоденної (годинної) заробітної плати понад оклад.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *