ОСТАННІ НОВИНИ

Незадоволені «покращенням» шахтарі-інваліди взяли «в облогу» Кабмін

|

Сьогодні шахтарі-інваліди з низки областей України пікетували будівлю Кабінету Міністрів України з вимогою звернути увагу на їхні проблеми. Як передає кореспондент «Коментарів», у протестній акції взяли участь близько 50 осіб з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Львівської, Волинської та Кіровоградської областей.

Протестувальники обурені бездіяльністю та «байдужістю» центральних органів виконавчої влади, а саме Кабміну, Пенсійного фонду України, Міністерства соціальної політики, Міністерства палива та енергетики та МОЗ України.

Учасники акції прийняли резолюцію, в якій докладно виклали свої вимоги.

Зокрема, згідно з документом, протестувальники вимагали від влади провести поетапне «осучаснення» пенсійних виплат у 2013 році.

Також вони наполягають на відновленні роботи спеціальної робочої групи і труб провести перерахунок щомісячних страхових виплат з 1 березня 2013 року на коефіцієнт середньої зарплати.

Крім того, пікетувальники вимагали надати пільги та компенсації на комунальні послуги шахтарям-інвалідам уранових шахт тощо.

Всі свої вимоги активісти вимагають розглянути на засіданні Кабміну.

«Вважаємо, що Президент України Віктор Янукович разом з Урядом повинні нести відповідальність за свою діяльність перед народом», – йдеться в резолюції.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *