ОСТАННІ НОВИНИ

У СОТ нічого не знають про торговельну війну України та Росії

|

Світовій організації невідомо про торговельну суперечку між Україною і Росією. Про це заявили в СОТ, передає «Інтерфакс-Україна».

Також у СОТ відзначили, що Київ не запитував про допомогу у врегулюванні цього конфлікту.

«СОТ самостійно не ініціює якісь дії щодо будь-якої країни. Станом на сьогодні ми офіційно не поінформовані про цю суперечку. Всі члени СОТ вдаються до системи врегулювання суперечок, але наразі жодна зі сторін не скористалася цим у даному випадку», – повідомили в організації.

Разом із тим, в СОТ утрималися від будь-яких оцінок того, що відбувається.

Нагадаємо, що з 14 серпня Федеральна митна служба Російської Федерації повністю зупинила український експорт на невизначений час. У Росії проблеми на кордоні для українських товарів пояснюють новим пакетом паперів.

Вчора на підходах до російсько-українського кордону скупчилося близько тисячі вагонів з вантажем. Низка найбільших українських компаній заявили, що не можуть переправити до Росії свої товари.

У зв’язку з цим в інтернеті почали лунати заклики до українців оголосити бойкот російській продукції із зазначенням чітких рекомендацій щодо ідентифікації російської продукції.

Сьогодні прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив створити робочу групу з розробки проблемних питань російсько-української торговельно-економічної співпраці. Робоча група повинна до 19 серпня внести на розгляд Кабміну узгоджені пропозиції щодо врегулювання з Російською Федерацією проблемних питань, які утворилися в торговельно-економічній сфері.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *