ОСТАННІ НОВИНИ

Під час заворушень в Єгипті відпочиває 10 тисяч туристів з України

|

Українські туроператори спільно з авіакомпаніями і готельєрами обговорюють можливість виплати компенсацій туристам, які придбали тури до Єгипту, але відмовляються від поїздки через загострення ситуації в країні, повідомила Асоціація лідерів туристичного бізнесу України (АЛТУ), пише УНІАН.

За даними асоціації, в Єгипті станом на 15 серпня відпочивають близько 10 тисяч туристів з України, 70% з яких мають планово повернутися в Україну упродовж найближчого тижня. При цьому в АЛТУ знову наголосили, що за інформацією єгипетських партнерів українських туроператорів, на даний час ситуація в курортних регіонах і готелях Єгипту, де перебувають українські туристи, залишається стабільною. Проте, як повідомляють російські ЗМІ, масові заворушення у Єгипті, перекинулися і на курортні міста.

У Хургаді під час спроби штурму будівлі місцевого суду прихильниками поваленого президента Мурсі 1 людина загинула і кілька дістали поранень.

Нагадаємо, що 14 серпня ситуація в Єгипті дуже загострилася після спроби влади знести два наметових табори прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі в Каїрі. Операція переросла в запеклі сутички демонстрантів з поліцією, останні відкрили стрілянину.

За офіційними даними, понад 500 осіб загинуло. У зв`язку з цими подіями Міністерство закордонних справ рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до цієї країни без крайньої потреби, а відпочиваючим у курортних містах – проводити відпочинок на території готельних комплексів і не виїжджати за їх межі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *