ОСТАННІ НОВИНИ

Вуличне паркування у Львові «впорядковують» самовільно встановленими шлагбаумами

|

В той час, коли Львівська міська рада реалізовує концепцію впорядкування вуличного паркування в місті, львів’яни спостерігають свавілля на центральних вулицях Львова. Самовільне встановлення шлагбаумів та зведення бездозвільних літніх майданчиків, які перешкоджають руху пішоходів не менше, ніж хаотично припарковані автомобілі, переконаний керівник Молодіжної громадської організації «Молодь за розвиток Львівщини» Богдан Хруставчук. Про це повідомляє прес-служба ГО «Молодь за розвиток Львівщини

«Впорядковуючи паркування, Львівська міська рада створює вільні від транспорту пішохідні зони, де пізніше без проблем постають літні майданчики, що перешкоджають руху пішоходів. З засобів масової інформації відомо, що кожен п’ятий такий літній майданчик у Львові працює без дозволів. За повідомленнями ЗМІ, тільки у Галицькому районі зі 180 вуличних кав’ярень – 35 не пройшли комісії погодження. Більше того, міська влада допускає ситуацію, коли у самому центрі міста невідомі особи самовільно встановлюють шлагбауми», – зазначив він.

Богдан Хруставчук розповів, що нещодавно, завдяки зусиллям активістів молодіжної громадської організації «Молодь за розвиток Львівщини», було демонтовано самовільно встановлений «Ланцюговий бар’єр – для перекриття проїзду» (шлагбаум) навпроти готелю «Леополіс» на розі вулиць Театральної та Вірменської: «Ланцюговим бар’єр було незаконно встановлено з метою контролю в’їзду-виїзду автомобілів на автомобільну стоянку, що розташована навпроти готелю «Леополіс» та збору коштів за паркування. Проте завдяки активній позиції членів організації свавілля вдалося зупинити».

Він додав, що самовільно встановлений шлагбаум у нічну пору доби був заблокований, тобто не забезпечував безперебійних умов руху, а тому при виникненні надзвичайної ситуації, міг перешкодити під’їзд до будинків.

На його переконання, влада міста, надаючи право на організацію паркування автортранспорту тим, чи іншим особам, має перевіряти добросовісність виконання цими особами умов договору.

«Право на організацію гостьових майданчиків для паркування автотранспорту на вул. Театральній, 15 було надано товариству з обмеженою відповідальністю, а на вул. Театральній, 17 – приватному підприємцю, проте дані особи не мали права встановлювати обмежувачі заїзду в центральній частині міста. І за цим повинна була прослідкувати влада міста, а не лише громадські активісти», – наголосив Богдан Хруставчук.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *