ОСТАННІ НОВИНИ

Половина українців не боїться хімії в продуктах

|

Тільки 28,5% вітчизняних споживачів не вживають продукти харчування з синтезованими підсолоджувачами. Про це свідчать результати дослідження, проведеного центром «СОЦИС» на замовлення аналітичної групи Da Vinci AG, пише «УНІАН»

Дослідження показало, що 45,9% українців використовують в раціоні продукти харчування із вмістом хімічно синтезованих підсолоджувачів. При цьому 28,5% респондентів запевнили, що не вживають таких продуктів, а ще 23,3% не змогли відповісти.

Що стосується того, які саме продукти з синтетичними добавками найчастіше вживають опитані, то 45,3% респондентів відповіли, що на регулярній основі вживають безалкогольні газовані напої, 36,4% – каву в пакетиках (так звані 3 в 1), 34, 3% респондентів – жувальні гумки, 12% – соєвий соус, і тільки 35,6% не вживає нічого з цих продуктів.

Додамо, що велике значення для споживачів має точне зазначення на упаковці складу продукту. Важливо це майже для 90% респондентів. Водночас 33,8% повністю або швидше за все, довіряють інформації про склад продукту, який вказаний на упаковці, більш ніж 60% – не довіряють такій інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *