ОСТАННІ НОВИНИ

Українські миротворці полетіли зі Львова до Конго

|

Сьогодні зранку понад 230 миротворців нової ротації з відлетіли міжнародного аеропорту “Львів” до Міжнародного аеропорту Кігалі, Республіка Руанда, в рамках ротації миротворчого контингенту у Конго. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України. З Руанди українських вояків автомобільним транспортом доправлять до Демократичної Республіки Конго.

За словами командира 13-го армійського корпусу генерал-лейтенанта Ігоря Колесника підготовка особового складу пройшла на високому рівні, загін до виконання завдань готовий.

“Сьогодні ми відправляємо третю ротацію в ДР Конго. Цей контингент виконуватиме такі ж самі завдання, як і попередня ротація, однак роботи в них побільшає, так як до складу авіатехніки включено ще два транспортно-бойові вертольоти Мі-8, що відповідно, дозволить збільшити внесок українців у справу захисту миру у цій країні” – наголосив І.Колесник.

Натомість учора 11 серпня, о третій ночі до міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького прибуло 135 українських миротворців другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Демократичній Республіці Конго на чолі із старшим рейсу, заступником командира загону підполковником Володимиром Партикою.

По завершенню виступів та швидкоплинних зустрічей із рідними та близькими миротворці вирушили до однієї з військових частин 13-го армійської корпусу в місті Самборі, Львівської області, на базі якої вони впродовж визначеного терміну пройдуть медичний огляд та комплексне медичне обстеження, після чого роз’їдуться по своїх військових частинах, а згодом – у чергові відпустки до родин.

Загалом за час ротації українськими миротворцями було виконано 422 польоти, а загальний наліт склав майже 700 годин.

 

Фото: Міноборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *