ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну масово їдуть нелегали з Молдови, Грузії та Чечні

|

Прикордонники відзначають збільшення в останні роки кількості незаконних мігрантів з пострадянських країн. Як повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, протягом останніх років вдалося істотно обмежити потік нелегальних мігрантів до країн ЄС, проте потік незаконних мігрантів в Україну не зменшується, пише «УНІАН».

Згідно з повідомленням Держприкордонслужби, в останні роки міграційна ситуація в Україні змінилася. Зокрема, відбулася переорієнтація на переправлення громадян країн пострадянського простору, в першу чергу Грузії, Росії та Молдови, збільшилася кількість випадків використання процедури легального в’їзду, студентського каналу та використання процедури набуття статусу біженця для тимчасової легалізації іноземців в Україні, зокрема, громадян Сомалі, Афганістану та В’єтнаму, а також Сирії (через нестабільну ситуацію в країні).

За даними Держприкордонслужби, у 2012 році 68% мігрантів, затриманих за незаконний перетин кордону та інші правопорушення, були вихідцями з пострадянських країн, переважно Молдови (740 осіб), Грузії (219), Росії (119 – вихідці з Чечні), Азербайджану (92 ), Вірменії (84), Узбекистану (72), Таджикистану (59), Киргизстану (50) і Казахстану (17).

При цьому в першому півріччі 2013 їх частка становить 65% від кількості мігрантів, затриманих за незаконне перетинання кордону та інші правопорушення. Переважно це громадяни Молдови (217 осіб), Грузії (111), Росії (56 – вихідці з Чечні), Вірменії (32), Азербайджану (16), Узбекистану (14), Таджикистану (11) та Киргизстану (6).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *