ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові жінка погналася за грабіжником і відняла ланцюжок

|

Як розповів начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, 8 серпня близько 8.00 год. на вулиці Рудненській у Львові, 61-річну місцеву жительку пограбував 33-річний львів’янин, що вже був судимий за аналогічні злочини. Зловмисник зірвав з шиї перехожої золотий ланцюжок, вагою 22 грами та почав утікати.

«На щастя, жінка не розгубилась та почала наздоганяти правопорушника. Дорогою вона побачила проїжджаючий повз автомобіль, зупинила його. Водій, який зупинився, виявився свідомим та небайдужим до чужого горя громадянином. Відтак, потерпіла та водій почали разом наздоганяти зловмисника. Неподалік від місця скоєння злочину обоє побачили патрульний автомобіль Державтоінспекції. Далі жінка підбігла до автоінспекторів та пояснила їм ситуацію. Завдяки оперативним діям правоохоронців, грабіжника затримали за «гарячими слідами»», – сказав головний міліціонер Львова.

Сергій Зюбаненко також зазначив, що завдяки небайдужості львів’янина, який погодився переслідувати зловмисника власним автомобілем, останнього швидко вдалося затримати. На цей час вирішується питання про обрання до зловмисника міри запобіжного заходу. Вже розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Сама ж потерпіла пані Богдана зазначила, що дуже важливо зустрічати саме таких людей як цей водій, який не зважаючи на власні потреби, вирішив допомогти їй.

Водій автомобіля пан Роман, який допоміг у затриманні правопорушника, зазначає, що допомогти тому, хто цього потребує це обов’язок. «Без будь-яких роздумів я був готовий затримати кривдника жінки», – наголосив водій.

Фото: УДСО при ГУМВСУ у Львівській області

За словами одного з інспекторів Державтоінспекції міста Львова – Тараса Мельника, який оперативно затримав утікача, впіймали зловмисника за «гарячими слідами».

«Того ранку, я разом зі своїм колегою Василем Яброцьким несли патрулювання на вулиці Рудненській. Несподівано біля нас зупинився автомобіль, з якого вибігла жінка і пояснила, що її пограбував невідомий мужчина і вказала на напрямок, куди грабіжник побіг. Вже за лічені секунди ми його затримали та викликали на місце події працівників слідчо-оперативної групи міліції, які і забрали правопорушника», – розповів державтоінспектор.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *