ОСТАННІ НОВИНИ

Із української Вікіпедії почали зникати статті про УПА, Фаріон звинувачує "табачню"

|

Із української Вікіпедії почали зникати статті про УПА. Більше того, на них скаржаться одні й ті ж люди. Таким чином вже видалили статті “Бій біля села Городець”, “Звільнення в`язнів із німецького концтабору Осада Креховецька”, “Підрив лінії зв`язку Вінниця-Берлін” та ще низка статей про воєнні операції проведені бійцями УПА проти нацистських окупантів. Про це пише ТСН, посилаючись на Радіо свобода.

Опозиція традиційно звинувачує конкурентів та “табачню”. Але, чомусь, не поспішає хвалитися своєю просвітницькою діяльністю в інтернеті та написаними статтями у Вікіпедії, які б поширювали правдиву інформацію.

“Вони це роблять, бо в політичному просторі з`явилася перша і єдина ідеологічна партія, і вони не знають, що з нами робити. Купити не можуть, “стушкувати” не можуть – нічого не можуть! Тому ось вигадують такі речі: вилучати через Вікіпедію, а потім чіпляти ярлики”, – гнівається нардеп Ірина Фаріон, але відмовляється розповісти про те, як “Свобода” змагається з цими нападами на УПА.

У Вікіпедії стверджують, що ніяких махінацій немає. Якщо людина напише статтю, яка відповідатиме всім вимогах вільної енциклопедії, та посилатиметься на багато джерел, її не видалять. Незалежно від того, скільки буде скарг.

Нагадаємо, що українська Вікіпедія вирвалася в лідери за зростанням популярності. Вже четвертий місяць поспіль вона втримує світову першість за швидкістю зростання популярності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *