ОСТАННІ НОВИНИ

На Майдані затримали шість мітингувальників, одного - зі Львова (оновлено)

|

Міліція затримала шестеро людей на Майдані Незалежності за незаконне проведення акції.

Правоохоронці затримали одного чоловіка і двох жінок, які перебували на центральній площі столиці біля пам`ятника засновникам Києва, передає “Інтерфакс-Україна“.

Міліціонери відвели протестувальників до автозаку. Чоловік, якого вели, кричав, що приїхав зі Львова “помолитися за Україну”. За інформацією присутніх на Майдані, він є священиком.

Після цього міліціонери затримали ще двох жінок, у яких в руках були державні прапори України. Одна з них, за словами очевидців, є учасницею “Врадіївського протесту”.

Пізніше учасники “Врадіївського ходи” повідомили журналістам, що всього в суботу на Майдані було затримано 6 осіб: окрім цих трьох, раніше затримали ще трьох чоловіків.

Як відомо, 25 липня Київський окружний адмінсуд ухвалив рішення про заборону “Свободі” проводити акції протягом 27-28 липня 2013 року на центральних вулицях Києва.

Однак “Свобода” таки провела у суботу акцію на Європейській площі.

Раніше, 19 липня, цей же суд заборонив проводити та організовувати акції до кінця липня народному депутату від “УДАРу” Сергію Капліну, який координує “врадієвську ходу”.

Суд аргументував заборону тим, що в ці дні заплановані заходи до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *