ОСТАННІ НОВИНИ

У ВР зареєстрували законопроект про пониження пенсійного віку українців

|

У Верховній Раді зареєстровано законопроект “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. В законопроекті передбачається, що чоловіки повинні виходити на пенсію у 60 років, а жінки у 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років. Про це УНН повідомили у прес-службі автора законопроекту нардепа Сергія Міщенка.

Як зазначив сам депутат: “Метою проекту Закону є створення сприятливих умов для виходу на пенсію, як для чоловіків, так і для жінок, а також відновлення соціальної справедливості в пенсійній системі”.

На переконання Сергія Міщенка, прийнятий закон у 2011 році “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”, який започаткував так звану “пенсійну реформу” не вирішив жодних проблем з виплатами пенсій в Україні. “Ситуація не покращилась, а навпаки, продовжується погіршуватись. Затримки з пенсіями продовжуються, вони мізерні. Крім того в суспільстві постійно зростає соціальна напруга”, — наголосив народний депутат.

“Високі пенсії і вчасна їх виплата будуть, але тоді, коли економіка вийде з тіні, зарплати будуть виплачуватись не в конвертах. Тоді і пенсійний фонд буде вчасно і прозоро наповнюватись за рахунок працюючого населення”, — підкреслив С.Міщенко.

Він також зазначив, що нинішня влада не зацікавлена в тому, щоб виводити економіку з тіні. “Щоб вирішити питання з виплатою пенсій, можновладці пішли простим шляхом — вирішили зменшити їх кількість. Тобто заставити працювати людей до скону”, — сказав Сергій Міщенко.

“Це друга спроба відмінити пенсійну реформу, яка не дала жодних результатів. Перший раз не хватило лише 3 голоси, щоб її відмінити. Я сподіваюся, що коли мій законопроект буде включений до порядку денного, то опозиційні фракції мобілізують всі сили і пенсійна реформа нинішньої влади буде відмінено”, — наголосив Сергій Міщенко.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада відмовилась скасовувати пенсійну реформу. Депутати не підтримали у першому читанні відповідний законопроект позафракційного нардепа Людмили Денисової.

Вказаним документом пропонувалося визначити, що особи мають право на призначення пенсії за віком при досягненні 60 років для чоловіків та 55 для жінок за умови наявності страхового стажу не менше 15 років.

Депутати також не підтримали схожий законопроект нардепа від “Батьківщини” Людмили Денисової. За відповідний законопроект проголосував 221 депутат.

Ним серед іншого також пропонувалося визначити, що особи мають право на призначення пенсії за віком при досягненні чоловіками 60 років, а жінками 55. При цьому автор пропонує, щоб мінімальний страховий стаж для призначення пенсії становив 5 років.

Нагадаємо, представники УДАРу вже розробили та подали проект Закону “Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)”, який дозволить встановити єдині справедливі принципи нарахування пенсій в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *