ОСТАННІ НОВИНИ

У літньому парафіяльному таборі відбувся шаховий турнір

|

Сьогодні у Львові відбувся дитячий шаховий турнір при парафії Святих Володимира та Ольги, де уже в 13-те проходить літній парафіяльний табір «Веселі Канікули». Про це повідомляє прес-служба Львівсьокї міської ради

Організаторами табору є парафіяльна спільнота «Аніматори ВіО». Учасниками табору є діти віком від 6 до 14 років.

Діти, що відпочивають у таборі, мали змогу випробувати  свої уміння у шаховому турнірі. Турнір відбудеться за участь трьох міжнародних гросмейстерів: Юрій Вовк, Максим Кравців та Олександр Сулима. В рамках змагань відбувся сеанс одночасної гри, де діти грали у шахи з гросмейстерами.

«Наше завдання – надати змогу літнього відпочинку дітям, які не мають змоги поїхати на море чи в Карпати. Сьогодні ми маємо дитячий турнір, діти до нього дуже старанно готувалися. Вчора близько 200 дітей змагалися між собою, чекаючи що сьогодні до них приїдуть відомі спортсмени. Тому сьогодні близько 40 дітей, які вчора стали переможцями, мають змогу зіграти з відомими гросмейстерами міста Львова. Також нашим завданням є вмотивувати дітей, надати можливість зіграти із людьми, які можуть стати для них кумирами» – наголосив начальник управління молоді, сім`ї і спорту ЛМР Володимир Шнайдер.

Відповідальний за табір Тарас Косар розповів, що табір триває з 15 до 27 липня і він є парафіяльного напрямку.

«Зараз у таборі є 200 дітей, якими займаються 25 аніматорів. Програма нашого табору пов’язана з темою «Рік віри», оскільки це загальна тематика Української греко-католицької церкви. Оскільки цей рік є саме Роком віри. Цей табір є доброю нагодою зібрати дітей нашої парафії та у цікавий спосіб провести для них катехизацію з допомогою дозвілля та театральних сценок. В нашому таборі є діти від 6 до 14 років, ними займаються молоді хлопці та дівчата аніматори, котрі також були дітьми на цьому таборі. Кожна дитина є унікальною по-своєму, тому аніматори легко знаходять порозуміння із дітьми. Також це є можливість для молодих осіб (аніматорів) проявити свої здібності, фантазію та подарувати трішки свого вільного часу для цих дітей», – розповів він.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *