ОСТАННІ НОВИНИ

Українці стали менше помирати від хвороб, зумовлених СНІДом

|

За результатами першого півріччя 2013 року в Україні на 12% знизився рівень смертності від захворювань, зумовлених СНІДом. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань

Так, за перші шість місяців цього року зафіксовано 1802 випадків смертей від захворювань, зумовлених СНІДом, тоді як за аналогічний період минулого року ця цифра склала 2039 осіб. (За даними ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України».)

Це свідчить про правильність напрямків державної політики протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, зокрема, щодо визначення одним із пріоритетних забезпечення доступу ВІЛ-інфікованих пацієнтів до антиретровірусної терапії.

На початок липня цього року діагноз СНІДу встановлено у 5 162 ВІЛ-інфікованих осіб, а показник захворюваності на СНІД залишився на рівні першого півріччя 2012 року і склав 11,3 на 100 тис населення, що підкреслює сталість тенденції до стабілізації епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні.

Разом із тим, загальна епідемічна картина ще залишається напруженою, оскільки продовжується поширення ВІЛ серед населення. За шість місяців 2013 року в Україні зареєстровано 10 727 випадків ВІЛ-інфекції. Рівень захворюваності на ВІЛ досяг позначки 23,5 проти 21,9 на 100 тис населення, які були зафіксовані у минулому році.

Результатом впровадження профілактичних програм є тенденція до стабілізації епідемічної ситуації всередині груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, а також зниження темпу приросту нових випадків ВІЛ-інфекції серед представників даних груп. Сталу тенденцію до зменшення зафіксовано і щодо частки випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію у віковій групі від 15 до 24 років.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *