ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну повертається спека

|

Упродовж цього тижня на території України очікується спека. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій

«Протягом 22-25 липня у більшості західних, північних та центральних регіонів показники стовпчиків термометрів утримуватимуться вдень у межах +20…+25 °С, уночі – +9…+14 °С. На півдні та сході буде тепліше: удень +25…+30 °С, уночі +14…+19 °С», – про це розповів під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

За його словами, починаючи з 25 липня температура повітря буде підвищуватися. До кінця тижня у західних областях переважатимуть показники +30…+32 °С, у південних – до +35 °С. Опадів буде дуже мало.

Похолодання та проходження дощів по всій території країни, які спостерігалися протягом минулого тижня, призвели до зменшення рівня пожежної небезпеки (до 1 та 2 класів). Високою вона залишається у степовій частині Криму, окремих районах Запорізької, Херсонської, півдня Донецької, Київській областях та м. Луганськ (перевищення крайнього критичного показника у 2,5 рази).

«Відтак, ближче до кінця тижня в Україну повернеться спекотливе, переважно посушливе літо і утримається таким до кінця місяця», – підсумував директор Українського гідрометцентру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *