ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 65 мільйонів євро на транспортну інфраструктуру

|

Після виконання Україною зобов’язань щодо реформування транспортної галузі, прописаних в Угоді про асоціацію, ЄС в якості гранду виділить Україні 65 млн євро. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова операційного відділу представництва ЄС в Україні Ендрю Расбаш, передає кореспондент УНН.

“ЄС підтримує ті реформи, які ведуть до модернізації дорожнього транспорту, авіаційного, автомобільного, морських портів і внутрішніх водних шляхів в Україні. ЄС виділяє 65 млн євро у вигляді гранду українському уряду”, – сказав Е.Расбаш.

При цьому, як зазначив він, Україна в свою чергу має виконати свої зобов’язання щодо реформування транспортного сектору. Всі зобов’язання прописані на 12 сторінках Угоди про асоціацію, яка, як переконаний Е.Расбаш, буде підписана цього року у Вільнюсі.

Крім цього, за його словами, європейський інвестиційний банк виділить Україні 41 млн євро на управління авіаційним транспортом і 200 млн євро на розширення мережі трансєвропейських доріг.

“Кошти від європейського інвестиційного банку – це кредит і Україна буде його з часом виплачувати“, – зауважив представник ЄС.

Нагадаємо, з 2008 року у рамках партнерства з ЄС з Міністерством інфраструктури була розроблена “Транспортна стратегія України” на період до 2020 року, яка була затверджена урядом у жовтні 2010 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *