ОСТАННІ НОВИНИ

Гречці пророкують подорожчання

|

Голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Іван Томич вважає, що гречка може подорожчати взимку через зменшення посівів цієї круп’яної культури. Про це він сьогодні сказав на прес-конференції у Києві, передає кореспондент УНН.

“Я глибоко переконаний, що в зимовий період, мається на увазі грудень-лютий, однозначно буде подорожчання (гречаної крупи – ред.) в результаті попиту і пропозиції гречки”, – спрогнозував експерт.

І.Томич наголосив, що цього року українські сільгоспвиробники посіяли набагато менше гречки, ніж попереднього року. Та й кліматичні умови, за його словами, не особливо благополучні: в одному місці засихає, а внішому – заливає. “Тому поки є перехідні запаси гречки, то все стабільно. І вона коштує 8-11 грн за кілограм. Але це закінчиться, коли стануть морозні зимові дні”, – резюмував фахівець.

Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України повідомляли, що в цьому році аграрії можуть отримати близько 190-200 тисяч тонн гречки. Перехідні залишки цих круп в Україні складуть 50 тисяч тонн. Крім того, в Аграрному фонді є 11 тисяч тонн гречки.

“Оскільки внутрішнє споживання цієї крупи становить близько 200 тисяч тонн, то отриманого урожаю разом з перехідними запасами цілком вистачить для внутрішнього споживання”, – зазначав директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Олександр Демидов.

УНН

Фото: woman39.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *