ОСТАННІ НОВИНИ

Українська студентка покінчила життя самогубством у німецькому гуртожитку

|

В Європейському університеті Віадріна, що у німецькому Франкфурті-на-Одері (федеральна земля Бранденбург), трагічно загинула 22-річна студентка з України, вистрибнувши з вікна багатоповерхового гуртожитку.

Інформацію про це власному кореспондентові Укрінформу в ФРН підтвердив у понеділок речник поліцейського відділку у Франкфурті.

«Тіло 22-річної студентки з України було знайдено вранці 4 липня у дворі гуртожитку. Як з`ясувалося пізніше, дівчина покінчила життя самогубством», – сказав він.

За словами речниці «Віадріни» Міхаели Грюн, з ініціативи університету у вівторок, 16 липня, в місцевій церкві православний священик відслужить по загиблій панахиду. Після цього, додала вона, тіло дівчини буде відправлено до її родичів в Україну за сприяння українського посольства у ФРН.

За даними агентства, йдеться про 22-річну студентку факультету економіки і підприємництва Національного авіаційного університету Ірину Ситник родом з міста Конотопа. У «Віадріні» дівчина до останнього моменту навчалася на економічному факультеті в рамках дворічної магістерської програми як стипендіатка Німецької служби академічного обміну (DAAD).

За словами інших українських студентів, які навчаються у «Віадріні» і знали загиблу, Ірина не витримала тиску. Німецька стипендійна програма завершувалася 1 серпня, проте вона хотіла продовжити своє перебування у Німеччині. Окрім часового обмеження на складання іспитів та написання магістерської роботи, дівчині довелося зіткнутися з жорсткими вимогами місцевого відомства у справах іноземців, яке для продовження візи наполягало на пред`явленні документів про фінансове забезпечення її подальшого перебування.

Трагічна загибель українки стала не першим випадком самогубства у стінах «Віадріни». У травні цього року з вікна гуртожитку у Франкфурті-на-Одері вистрибнув і зазнав смертельних травм 28-річний студент із Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *