ОСТАННІ НОВИНИ

Стабільна гривня б’є по кишенях спекулянтів

|

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко констатує активізацію псевдоекспертів в девальваційних прогнозах гривні.

“Нам потрібно припинити ці нескінченні валютні спекуляції і різного роду безглузді прогнози про девальвацію гривні. Всі розуміють, що валютні спекулянти дуже засмучені тим, що немає обвалу гривні, і у них доходи впали. Тому вони останнім часом активізували “своїх експертів”, які вкотре пророкують девальвацію гривні. Але при цьому забувають сказати, що те ж саме вони обіцяли і 2012 року”, – сказав експерт.

Зважаючи на це, він вважає за доцільне припинити діяльність валютних спекулянтів в Україні.

“Це ненормально для економіки України загалом, що у нас валютні спекулянти дозволяють собі такі вольності і тільки створюють непотрібні проблеми для українців, які повелися на їх “рекомендації”, скуповують долари, а потім скаржаться, що купили дуже дорого і зазнали збитків. Необхідно припинити ці ігри валютних спекулянтів в Україні. Для цієї мети потрібно прийняти закон, згідно з яким курс долар/гривня буде зафіксований на рівні 8 грн, з можливим коливанням не більш 2,5% – в одну або іншу сторону”, – зазначив Охріменко.

Президент Українського аналітичного центру вважає, що подібний документ стабілізує курс і тим самим ліквідує основу для валютних спекуляцій. На його думку, стабільний курс гривні заспокоїть населення та стимулюватиме його відмовлятися від валюти на користь національної грошової одиниці.

“Не виключено, що вже восени потрібно буде звикати до фіксованого курсу долар/гривня на рівні 8 грн і вчитися жити без валютних спекулянтів. З 2009 року ігри валютних спекулянтів завдали тільки шкоду українцям, які втратили багато своїх заощаджень, довірившись валютним спекулянтам і скупивши долари, які фактично не принести ніякого доходу за ці роки”, – переконаний фінансист.

 

РБК-Україна
Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *