ОСТАННІ НОВИНИ

Порушення знайшли на щотретьому будівництві

|

При проведенні перевірок на кожному третьому будівництві Державна архітектурно-будівельна інспекція встановлює порушення. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови ДАБІ Анатолій Григор, передає кореспондент РБК-Україна.

“Сьогодні фактично жодне розпочате будівництво не залишається непоміченим. На жаль, у кожному третьому випадку при перевірках ми фіксуємо порушення. Так, що перспективи для подальшої легалізації будівництва у нас ще є”, – зазначив він.

За його словами, під час перевірок, 20% організацій через порушення під час проведення будівельних робіт на об`єктах 4-5 категорії складності втрачають ліцензію.

“Як відомо, із ліцензованих у будівництві видів робіт, залишилися тільки будівельні роботи на об`єктах 4-5 категорії складності. Кількість виданих ліцензій на такі роботи за перше півріччя – майже 2 300, це у два рази менше ніж було у минулому році. Ці показники нас турбують, адже кількість ліцензій значно перевищує кількість об`єктів 4-5 категорії складності, які споруджуються в Україні, навіть, якщо рахувати, що на деяких об`єктах працює по декілька організацій. Це підтверджується результатами перевірок дотримання ліцензійних умов, за якими до 20% організацій позбавляються ліцензії. Такий же відсоток відмов. Отже можна сказати, що значна частина будівельних структур свідомо, користуючись будівельним декларативним принципом йде на фальсифікацію даних аби тільки отримати ліцензію”, – розповів Григор.

Він також заявив, що різко зросла кількість повідомлень від громадян щодо незаконного будівництва.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *