ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові призупинили діяльність атракціону підвищеної небезпеки

|

Майже кожен з 1,4 тис. перевірених атракціонів експлуатується з порушенням нормативно-правових актів із промислової безпеки та охорони праці. Про це повідомила перший заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей Ірина Кучеріна, яку цитує прес-служба ГПУ.

“Результати перевірок, проведених територіальними підрозділами Держгірпромнагляду засвідчили, що майже кожен з 1,4 тис. оглянутих атракціонів експлуатується з порушенням нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці”, – сказала вона.

Зокрема, не призначені працівники, які відповідають за їхнє утримання у справному стані, не проведено технічний огляд атракціонів підвищеної небезпеки, відсутня або ведеться неналежним чином експлуатаційна документація тощо.

“Через зазначені порушення призупинено експлуатацію 191 атракціону, до того ж, зупинено атракціони підвищеної небезпеки у Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській областях та місті Києві. Виведено з експлуатації 57 атракціонів, з яких 22 – демонтовано. За допущені порушення у цій сфері 110 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності”, – повідомила вона.

Разом з тим, прокурорськими перевірками виявлено, що окремими територіальними підрозділами Держгірпромнагляду не забезпечено належний контроль за фактичним усуненням виявлених ними порушень.

Тиждень.ua

Фото: wikimapia.org 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *