ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти-міліціонери стали донорами, щоб врятувати життя дитині

|

До Львівського державного університету внутрішніх справ звернувся випускник ЛьвДУВС, колишній працівник ОВС з проханням про допомогу. У його доньки лікарі діагностували хворобу крові – гемофагоцитарний синдром. Дівчинка зараз перебуває у важкому стані в реанімаційному відділенні Львівської дитячої чорнобильської лікарні. Для її лікування потрібні препарати крові, а отже необхідно терміново знайти донорів. Про це повідомили у відділі громадських та міжнародних зв’язків ЛьвДУВС.

Не вагаючись, на прохання про допомогу відгукнувся начальник факультету з підготовки слідчих полковник міліції Олексій Авраменко, який вже неодноразово долучався до акцій збору крові. Керівник факультету зібрав когорту добровольців, серед яких – заступник начальника факультету з навчальної та методичної роботи підполковник міліції Степан Гнатюк, начальник курсу підполковник міліції Микола Пацкан, старший інспектор факультету капітан міліції Олег Звізло і восьмеро курсантів першого курсу та попрямував з ними до Львівського обласного центру служби крові.

Спершу, добродійники пройшли всі необхідні формальності, аби впевнитись у фізичній спроможності стати донорами – огляд терапевта та попередній аналіз крові. Спільними зусиллями офіцери та курсанти здали для лікування хворої дівчинки близько трьох літрів крові.

 «Ми завжди радо відгукуємося на заклики про допомогу, – розповідає полковник міліції Олексій Авраменко, – знаю випадки, коли у боротьбі за людське життя на рахунку – кожна крапля донорської крові. Натомість, для здорової людини поділитися частинкою здоров’я – це благородно, і навіть корисно».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *