ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії відзначили багатодітних матерів

|

Сьогодні львівським матерям, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, вручили нагородні листи про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» та нагрудні знаки. Нагородили: матерів 5 дітей – 59 осіб, матерів 6 дітей – 14 осіб, матерів 7 дітей – 2 осіб, матерів 8 дітей – 3 осіб, матерів 9 дітей – 2 осіб, матерів 10 дітей – 1 особу. Загалом нагородили 81 багатодітну матусю, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Ми гордимося, що маємо хорошу динаміку у Львові: більше народжується дітей, ніж людей, які відходять. Це дає велику перспективу для міста. А ця родина, яка має 5 і більше дітей, – це особлива Божа родина, бо важко народити, а ще важче виховати. Тому важливо, щоб була державна і муніципальна підтримка» , – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьогодні, згідно зі статистичними даними в Україні налічується майже 400 тис. багатодітних сімей, що становить 4% від загальної кількості українських сімей, на вихованні яких перебуває 20% всіх дітей в країні. У Львові ж в Єдиному державному реєстрі пільговиків (ЄДАРП) станом на 1 квартал 2013 року обліковано 3275 багатодітних сімей.

«Для покращення соціального захисту багатодітних родин управлінням соціального захисту призначає їм одноразову матеріальну допомогу. Розмір допомоги сім’ям, які мають на утриманні четверо і більше дітей становить 1000 грн., а для сімей, які мають на утриманні шестеро і більше дітей сума складає 7500 грн. Виплати проводиться один раз на рік із бюджету міста. Окрім того, хочу зазначити, що у нашому місті також управлінням соціального захисту виплачується допомога сім’ям, у яких одночасно народилось троє і більше дітей, в розмірі 500 грн. на місяць до виповнення дітям дворічного віку», – додала начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Федорович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *