ОСТАННІ НОВИНИ

Східницю хочуть передати у руки товстосумів?

|

За сучасної політичної та економічної ситуації в Україні надання курорту Східниця державного статусу не принесе користі місцевій громаді – навпаки, східничани можуть втратити те багатство, яке мають. Про це заявив голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради свободівець Олексій Балицький, коментуючи наміри центральної влади оголосити природні території курорту Східниця курортом державного значення, інформує прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

«Зараз органи місцевого самоврядування ще можуть впливати на рішення щодо виділення земельних ділянок, користування надрами тощо, – зазначає Олексій Балицький. – Але після того, як курорт набуде державного статусу, громада не матиме таких прав. Унікальні рекреаційні території можуть перетворитися в своєрідні «Межигір’я» для товстосумів. Прикладом може послужити Трускавець, де вже не залишилося клаптика землі, забудовуються навіть ділянки в межах санітарних зон, що завдає шкоди мінеральним джерелам та загалом довкіллю».

За словами депутата, місцевим жителям обіцятимуть, що до селища потечуть бюджетні кошти, відремонтують дороги, розвиватимуть інфраструктуру, однак такий шлях вже проходили інші курортні містечка. «У результаті вигоду отримували лише окремі особи, які «знімали вершки» з використання рекреаційних зон, а простим людям залишалися проблеми, як то занедбане комунальне господарство, зростання цін, екологічні проблеми», – зазначає голова комісії.

За його словами, перш ніж приймати таке важливе для східницької громади рішення, треба добре зважити, що буде кращим для розвитку території: надання статусу курорту державного чи, можливо, місцевого значення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *