ОСТАННІ НОВИНИ

На будинок музею історії медицини Галичини зазіхають рейдери - “Свобода”

|

У Львові намагаються привласнити будівлю музею історії медицини Галичини імені Панчишина, що на вул. Кармалюка, 3. Про це 10 липня повідомив голова постійної комісії комунального майна та власности, представник Львівської міської ради у судовій справі, свободівець Роман Плахтій, інформує прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

Як розповів депутат, з 1990 року цей будинок перебуває на правах оренди в Українського лікарського товариства. Там розташовано музей історії медицини Галичини ім. М. Панчишина. Водночас, починаючи з 2009 року, онука радянського чиновника, який наприкінці 40-х років минулого століття тимчасово мешкав у цьому будинку, намагається визнати право приватної власності на цю споруду і вивести її із комунальної власності громади міста.

“Попри задоволення судами першої та апеляційної інстанції позову Львівської міськради про визнання недійсними двох документів 1948 року, які встановлюють право власності і по суті створюють передумови для привласнення майнового комплексу львівського музею, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ наприкінці 2012 року скерував цю справу на новий розгляд до Личаківського районного суду. Ба більше, на минулому судовому засіданні онука заїжджого чиновника, яка навіть не мешкає у Львові, подала зустрічний позов. Вона просить суд визнати за нею право власності на весь музейний комплекс разом із земельною ділянкою”, – зазначив свободівець.

За словами голови постійної комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради свободівця Любомира Мельничука, такі кроки позивачки, вочевидь, варто розцінювати як спробу рейдерського захоплення музею, який функціонує нині.

“Розташоване в центрі Львова приміщення в комплексі із земельною ділянкою є ласим шматком для киянки. Фактично, ми є свідками спроби протиправної приватизації унікального музейного комплексу. Ми вже маємо прецедент із приватизацією приміщень колишнього універмагу “Львів”, на вул. Шевській, 1, коли рішенням суду громаду позбавили комунального майна в центрі міста. Наше завдання – не допустити повторення ситуації. Ми цілком підтримуємо позицію Українського лікарського товариства та вживатимемо всіх заходів, аби не допустити захоплення цієї важливої для міста музейної установи”, – наголосив Любомир Мельничук.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *