ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили проблеми аутизму

|

4 липня, у великій сесійній залі Львівської міської ради завершилась конференція на тему «Права дітей із спектром аутистичних порушень: освітні, соціальні та медичні послуги та шляхи їх вирішення», яка тривала два дні. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У конференції взяли участь: начальник управління соціального захисту Наталя Федорович, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім`ї , дітей та молоді Оксана Рубай, член Правління Регіональної Спілки «Справа Кольпінга», професор Ігор та Катерина Островські, психологи, науковці.

«Такі конференції є дуже важливими для нас, оскільки ми спільно можемо обговорити проблеми, які постають перед нами, знаходимо шляхи їх вирішення. Проблеми людей з особливими потребами, зокрема артистів, є складною. З свого боку ми підтримуємо проекти громадських організацій спрямованих на допомогу цим людям. Наприклад, нещодавно 42 аутисти змогли відпочити в Моршині в санаторії «Зірниця», – каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Аутизм (від грецького слова autos – «сам»; аутизм – «занурення в себе») – вроджене психічне захворювання, що характеризується нездатністю хворого до взаємодії із зовнішнім світом – і порушеннями в соціалізації, які з цього випливають. Хворий типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією, проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані «острівці знання» – області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *