ОСТАННІ НОВИНИ

Клименко знайшов нові способи зняти грошей з українців

|

Міністерство пропонує знизити безмитне ввезення товарів громадянами в Україну не повітряним шляхом з 500 до 300 євро. Відповідний законопроект, яким вносяться поправки до Митного й Податкового кодексів підготовлений Міністерством доходів і зборів України і опублікований на сайті відомства.
Зокрема, законопроектом пропонується знизити вартість товарів, які можна ввозити з-за кордону без сплати мита з 500 до 300 євро через наземні митні пункти пропуску.
При цьому, через аеропорти і далі можна буде безмитно ввозити товари вартістю до 1000 євро.
Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту за підписом міністра доходів і зборів Олександра Клименка, обмеження вартості ввезених з-за кордону товарів без сплати мита необхідно для «недопущення переміщення через митний кордон України у спрощеному порядку, передбаченому для громадян, товарів, пов´язаних із здійсненням ними підприємницької діяльності, а також запобігання втрат державного бюджету України у вигляді несплачених митних платежів».
Як сподіваються автори документа, його прийняття забезпечить додаткові надходження до держбюджету як від сплати мита, так і від легалізації підприємницької діяльності.
Міндоходів також пропонує зменшити неоподатковувану вартість індивідуальної посилки в три рази – з 300 євро до 100 євро.

 

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *