ОСТАННІ НОВИНИ

Тіньове таксі наїжджає на рік 20 мільярдів

|

Обіг тіньового ринку легкових автомобільних перевезень у масштабах країни складає понад 20 млрд грн на рік. Лише у місті Києві ця цифра становить близько 2 млрд грн щороку. Про це на прес-конференції повідомив голова Правління Всеукраїнської громадської організації “Українська таксомоторна асоціація” Андрій Антонюк, передає кореспондент УНН.

Крім того, за даними моніторингу професійних громадських об’єднань суб’єктів господарювання, у сфері легкових автомобільних перевезень близько 85% учасників таксомоторного ринку України знаходиться в тіні. Зокрема у місті Києві близько 95% (19 тис. автомобілів) учасників таксомоторного ринку знаходяться в тіні.

Крім того, за словами А.Антонюка, кількість легкових автомобілів, фактично задіяних у таксомоторних перевезеннях у масштабах України, за різними оцінками становить від 200 тис. до 300 тис. одиниць.

“Чи не сьогодні державне регулювання практично дозволяє залучати до нелегального візництва всіх бажаючих водіїв без жодних дозвільних документів та реєстрації підприємницької діяльності”, – сказав А.Антонюк.

Також реалізація законопроекту про перевезення на таксі дозолить залучити до зареєстрованої підприємницької діяльності у сфері таксі близько 200 тис. осіб в цілому в Україні та забезпечить надходження до бюджету по єдиному податку у сумі 500 млн грн щорічно, та по єдиному соціальному внеску – 900 млн грн щорічно.

Нагадаємо, голова Правління Всеукраїнської громадської організації “Українська таксомоторна асоціація” Андрій Антонюк зазначав, що законопроект України “Про перевезення на таксі та перевезення на замовлення” передбачає запровадження попередньої атестації водіїв таксі та пропонує, що порядок навчання буде розроблений Кабінетом міністрів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *