ОСТАННІ НОВИНИ

Кожен десятий школяр провалив ЗНО

|

10% школярів, які проходили зовнішнє незалежне оцінювання, не набрали мінімально необхідного балу. Про це сьогодні на прес-брифінгу у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка повідомив ректор університету Леонід Губерський, повідомляє ForUm.

«За даними, які були у мене на позавчорашній вечір, 90% тих, хто заявляв про себе, прийшли на тестування. Не набрали 124 мінімальних балів 10% із тих, хто проходив ЗНО», – сказав він.
Він також повідомив, що найвищий бал – 200 – з української мови та літератури набрали 160 осіб, у той час як з цього ж предмету не набрали 124 мінімальних бали 20 тисяч осіб. З математики 200 балів набрали 157 осіб, а не набрали мінімально допустимого балу 13 тисяч осіб.

Уцілому, за його словами, з української мови та літератури пройшли ЗНО 315 тис. 800 осіб, з математики – 197 тисяч осіб, а з історії – 195 тисяч.

За словами Губерського, цього року відзначається менша кількість абітурієнтів, ніж у минулому. «Цього року – 322 тисячі вступників. У минулому році їх було майже 400 тисяч», – сказав він.
Нагадаємо, цього року зовнішнє незалежне оцінювання проходить в Україні з 3 по 27 червня. 

 Джерело фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *