ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Жовківської РДА судився з мером Рави-Руської за «клоуна»

|

Жовківський районний суд відмовив голові Жовківської райдержадміністрації Степанові Ціолковському у задоволенні позову до міського голови Рави-Руської Ірини Верещук. Про це інформує прес-служба Рава-Руської міськради.

Очільник району раніше звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності і ділової репутації. У позовній заяві Степан Ціолковський вказував, що на одній з нарад у Жовківській РДА Ірина Верещук, у присутності заступника голови облдержадміністрації, голови Жовківської райради, прокурора Жовківського району, заступника голови Жовківської РДА, заступника начальника фінансового управління Жовківської РДА та інших осіб, обізвала голову Жовківської РДА «клоуном» та звинуватила в некомпетентності у роботі, а також заявила, що він незаконно видав чотири розпорядження. На думку голови РДА, міський голова Рави-Руської розповсюдила відомості, що не відповідають дійсності та порочать його честь та гідність, а йому самому було завдано моральної шкоди. Як результат, Степан Ціолковський зазнав  душевних страждань та приниження честі та гідності. Моральну шкоду голова Жовківської РДА оцінив у розмірі однієї гривні.

Ірина Верещук на судовому засіданні пояснила, що вислів «клоун» вона вжила не в сторону Степана Ціолковського, а щодо згаданих розпоряджень голови РДА, які згодом були скасовані. Таким чином, мер Рави-Руської вважає, що її твердження відповідало дійсності.

Жовківський районний суд встановив, що на згаданій нараді відбувався обмін думками, а не розповсюдження інформації. Окрім того, суд взяв до уваги, що як Степан Ціолковський, так й Ірина Верещук є представниками влади та органів місцевого самоврядування, то сам факт такого вказує, що, перебуваючи на цих посадах, вони погоджуються на критику з боку  інших осіб. Крім того, розпорядження голови Жовківської РДА, про які говорила мер Рави-Руської, дійсно є нечинними.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов до переконання, що позовні вимоги є безпідставними і вирішив відмовити Степанові Ціолковському у задоволенні позову до Ірини Верещук про захист честі, гідності та ділової репутації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *