ОСТАННІ НОВИНИ

Львів має безкрайній потенціал для проведення Зимових олімпійських ігор – Вілкул

|

Під час Міжнародного форуму «АВС: Україна і партнери» перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що підготовка заявки на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року є складовою державної стратегії розвитку України, Карпатського регіону, Львова та всіх західноукраїнських областей. Про це повідомляє прес-служба О.Вілкула

«Підготовка передбачає розвиток інфраструктури, промоушн потенціалу регіонів України за кордоном, залучення інвестицій в туристичний і готельний бізнес. У тому числі, мова йде і про розвиток внутрішнього туризму», – сказав віце-прем`єр-міністр України під час виступу на Міжнародному Форумі «АВС: Україна і партнери».

Він зазначив, що паралельно з підготовкою до Євробаскету-2015, Україна готується подати заявку на Зимові Олімпійські Ігри – найбільш масштабні міжнародні змагання з зимових видів спорту. Олімпіада – це більше 3 мільярдів телеглядачів. Це 17 чемпіонатів світу з 15 видів спорту протягом 16 днів.

«Олімпіада – це складний шлях від підготовки заявки до МОК на право проведення заходу до проведення змагань. Проведення в Україні Зимових Олімпійських Ігор дозволить розвинути ту Спадщину, яку отримає країна від Євробаскету-2015», – сказав Олександр Вілкул.

Прикладом успішного проведення Олімпійських Ігор можуть служити міста Турин і Барселона.

Ігри в італійському Турині допомогли місту стати новим туристичним і бізнес-центром  Європи. Містом, яке має відвідати кожен турист, який приїхав до Італії, поряд з Римом, Флоренцією і Венецією.

Після проведення Олімпіади 1992 року з`явився термін «ефект Барселони». Він характеризує потужний економічний підйом, який переживає країна внаслідок проведення на своїй території спортивних подій світового масштабу, завдяки зростанню потоку туристів та модернізації внутрішньої інфраструктури.

«Потенціал Львова – безкрайній. І за останні роки ми вже зробили серйозні кроки для того, щоб відкрити його світові. У нас є всі шанси зробити Карпатський регіон визнаною у світі перлиною зимового і літнього туризму, тренувальною та змагальною базою зимових видів спорту», – сказав віце-прем`єр-міністр Олександр Вілкул.

Він підкреслив, що зусилля при підготовці заявки будуть скоординовані з регіональною стратегією розвитку. «Як керівник Оргкомітету я тримаю на постійному контролі процес узгодження планів з  підготовки заявки на право проведення в Україні Зимових Олімпійських Ігор 2022 року. Ми налагодили ефективний діалог з місцевою владою в регіонах, в яких планується проведення Ігор, а також з Національним Олімпійський Комітетом України, який очолює Сергій Бубка», – сказав Вілкул.

Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці та Боржаві.

Олександр Вілкул зазначив: «Олімпіада – це створення потужної Спадщини: нових спортивних об’єктів, туристичної та готельної інфраструктури, десятків тисяч нових восокоплачуваних робочих місць. Олімпіада має стати святом для кожного українця».

Довідка

МОК приймає від країн заявки на право проведення Зимової Олімпіади до 14 листопада  цього року. Влітку 2014 із загального списку претендентів визначиться коло міст-кандидатів. У липні 2015 виконком МОКу визначить місто-переможець, який прийме Ігри в 2022 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *