ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають завтра здати кров

|

14 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день донора крові. Це день вияву вдячності мільйонам людей, які рятують  життя і зберігають здоров’я інших людей, здаючи свою кров. 11 червня 2013 року за підтримки МОЗ України в нашій державі стартував Всеукраїнський проект «Твоя крапля крові – початок моря життів». Відтак, медики Львова закликають громаду прийти завтра, 14 червня, о 10 год. у Львівський обласний центр служби крові (вул.Пекарська, 65) та здати кров. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації

Зібрану кров медики передадуть у Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «ОХМАТДИТ».

Як повідомляє департамент охорони здоров’я ЛОДА, сьогодні 75 764 особи мають статус почесного донора України — це люди, які більше 40 разів безоплатно здали кров або 60 разів — плазму. 83 особи мають звання заслуженого донора України, 13 донорів нагороджені урядовими нагородами.

Зазначимо, незабаром Львівщина братиме участь у пілотному проекті із впровадження системи контролю за якістю заготівлі та належного зберігання донорської крові. Під час зустрічі у Львівській обласній державній адміністрації головний керівник цієї програми Кейт Шектер зазначила, що в Україні для цього проекту було обрано сім пілотних областей. «Стратегія проекту полягає у створенні свого роду центрів зразкової практики у кожному з цих регіонів», – сказала К. Шектер.

Проект передбачає ґрунтовну програму навчання як теоретичного, так і практичного характеру, обмін досвідом між американськими та українськими експертами, навчальні поїздки, семінари тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *