ОСТАННІ НОВИНИ

Від початку року на Львівщині працевлаштувались 16,6 тис осіб

|

З початку цього року на Львівщині роботу через обласний центр зайнятості знайшли 16,6 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації

За статистичними даними, у січні-травні цього року від підприємств, установ та організацій надійшли відомості про наявність 25,5 тис. вакансій, що на 0,6 тис. більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Найбільше пропозицій роботи (79,5%) зафіксовано з зарплатою, розмір якої коливався від мінімальної до середньої в регіоні, 16,3% складали варіанти працевлаштування із мінімальною винагородою й лише у 4,1% вакансій пропонувався заробіток, вищий за середньообласний рівень.

Як повідомляє Львівський обласний центр зайнятості, у перші дні червня у базі даних налічувалося 3116 вільних місць праці (торік  – 2912), у тому числі 2002 – для представників  робітничих професій, 830 – для службовців, 284 – для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

Соціальними послугами обласної служби зайнятості у січні-травні цього року скористалися 57,7 тис. осіб (минулоріч – 51,6 тис.), із них 46,8 тис. – зареєстровані безробітні. Вдалося працевлаштувати 16,6 тис. жителів Львівщини (торік – 14,8 тис.), серед котрих – 7,5 тис. безробітних. Примітно, що 269 колишніх клієнтів служби зайнятості поповнили лави підприємців-початківців, отримавши стартові кошти у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Ще 3,9 тис. безробітних виконували громадські та інші роботи тимчасового характеру, а 5,7 тис. за скеруванням центрів зайнятості підвищували рівень професійної компетенції шляхом перенавчання чи освоєння нової, більш затребуваної, професії.

Зазначимо, на початку червня за посередництва обласної служби зайнятості роботу шукали 28,2 тис. безробітних, з котрих 53,8% складали жінки, 47,9% – молодь віком до 35 років, 40,3% – жителі сільських поселень. На одне вільне місце праці на початку літа, як і торік, у середньому претендували 9 безробітних.

Станом на 10 червня 17 краян віком понад 45 років скористалися новою послугою служби зайнятості й отримали ваучери для подальшого професійного навчання за спеціальностями: агрономія, агрохімія та грунтознавство, промислове та цивільне будівництво, комп’ютерні системи та мережі, розробка програмного забезпечення, обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів, інженерія програмного забезпечення, міське будівництво та господарство та ін. Бажання набути додаткові професійні навички майже порівну виявили як безробітні, так і особи, зайняті трудовою діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *