ОСТАННІ НОВИНИ

В одному кафе отруїлись 11 людей, серед постраждалих є діти

|

12 червня до Державної служби України з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення про госпіталізацію через харчове отруєння до Черкаської міської інфекційної лікарні та центральної районної лікарні 9 дорослих та 2 дітей восьми та дев’яти років.

Громадяни скаржились на підвищення температури до 38-39,5 градусів, нудоту, пронос, загальну слабкість тощо. Всі хворі госпіталізовані з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт середньої важкості».

Станом на 12 червня на стаціонарному лікуванні перебувають 9 хворих. Стан здоров’я – задовільний, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Постраждалі зверталися за допомогою до медичних закладів у період з 8 по 11 червня. Як з’ясувалося, всі вони 7 червня у різний час відвідували одну з піцерій у Черкасах.

Після отримання екстрених повідомлень з лікувально-профілактичних закладів СЕС розпочала відповідне розслідування зазначених випадків захворювання. Наразі проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження кафе, під час якого відібрані для  лабораторних досліджень зразки харчової продукції; з об’єктів довкілля взяті гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведені раптові бактеріологічні обстеження працівників закладу.

 Попередня причина захворювання – недоброякісна харчова продукція, виготовлена у кафе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *