ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчук спробує влитися в місцевий бізнес – експерт

|

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук зумів за час свого перебування на посаді знайти спільну мову з депутатським корпусом з одного боку, а з другого – знайти свою команду та працювати з місцевими чиновниками. Так прокоментувала напередодні 100 днів голови ЛОДА перші результати його діяльності виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

“По-перше, це один з небагатьох голів ЛОДА, про якого після 100 днів перебування на посаді не говорять про відставку чи висловлення недовіри. Це означає, що йому і обласній адміністрації вдалися дві речі: по-перше, він зумів знайти спільну мову з депутатським корпусом, незважаючи на те, що депутати перебувають в опозиції до влади, по-друге  – йому вдається підтримувати і знаходити  свою команду та працювати з чиновниками  в адміністративному корпусі”, – наголосила експерт.

Крім того, О.Дащаківська зауважила, що Шемчук сформував собі імідж у ЗМІ такої доволі відвертої та відкритої людини.

“Він сам робить першим багато кроків, для його іміджу добре те, що він сам перший порушує гострі питання, і таким чином їх знімає, він грамотний комунікатор. І в нашому депутатському корпусі він вміє знаходити аргументи для кожної політичної сили. Але допоки вибори далеко, то він має потенціал для цього, а чим ближче вибори, то йому буде складніше”, – наголошує вона.

Водночас представниця КВУ вважає, що новий голова ОДА спробує влитися в місцевий бізнес, а переформатування структури обласної адміністрації дасть йому можливість поставити на важливі посади своїх людей та контролювати розмаїті потоки – від фінансових до людських.

Та з іншого боку, О. Дащаківська зауважує, що політичне становище нового голови буде надійним до того моменту, поки він матиме поле для маневру.

“Але запас цього маневру є доволі вичерпний і чим ближчими будуть президентські вибори, то гостріше ставатимуть перед ним питання, тим жорсткішими будуть завдання і тим менше буде  можливостей в опозиції демонструвати свою нейтральність чи підтримку до людини, яка представляє виконавчу гілку влади, а отже – партію влади у Львівській області”, – сказала О.Дащаківська.

На її думку, новий голова ЛОДА почувається впевнено на своїй посаді і може зберегти її до президентських виборів.

“Він себе почуває доволі впевнено, в ЛОДА приходять люди з СБУ, міліції і він сам прокурор. Це означає, що він намагається не просто втримати ОДА, а буде контролювати область і, я думаю, що він має на це добро. Думаю, що він може залишитися на цій посаді до виборів президента”, – наголосила О.Дащаківська.

 Джерело фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *