ОСТАННІ НОВИНИ

Закордонний відпочинок можуть дозволити собі лише 2% українців (опитування)

|

Майже 70% українців не планують відпочивати. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), пише УНІАН.

Зокрема, дослідження показало, що 68% українців не планують відпочивати – ця кількість дещо збільшилася порівняно з 2011 роком (66%); кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 21% (у 2011 таких було 23%, різниця є статистично незначущою).

13% опитаних планують провести відпочинок у Криму, Карпатах та інших місцях України (у 2011 – 16%). На дачах і в заміських будинках планують провести відпочинок 6% опитаних, в селі у родичів – 4%. Як і в попередні роки, кількість тих, хто планує поїздки за кордон, складає лише 2% всього населення України.

Ситуація залишається практично незмінною, порівняно з літом 2011 року, зазначають соціологи. Як показало дослідження, мешканці Східного регіону більше орієнтовані на відпочинок в межах України (16%), ніж представники інших регіонів – у Центральному таких 13%, Південному – 11%, у Західному – 10%. Майже однакова кількість орієнтованих на відпочинок на дачах та в заміських будинках в усіх регіонах України: в Центральному – 7%, Східному та Західному – 6%, Південному – 5%. Не спостерігається різниці між регіонами у кількості тих, хто планує виїзд до сіл, – у Центральному, Південному, Східному регіонах – 4%, у Західному – 5%.

Відпочинок за кордоном планують 4% мешканців Західного регіону, 3% – Східного, 2% – Центрального та 1% – Південного регіону. Найбільша кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати, виявлена у Західному (25%) та Південному (24%) регіонах, найменша – у Центральному регіоні (14%). У Східному регіоні так відповіли 23% опитаних.

Всеукраїнське опитування громадської думки проведене 21-30 травня 2013 року. Методом інтерв`ю опитано 2030 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3.3%.

Фото: Flickr 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *