ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виявили 3214 осіб з підвищеним тиском

|

Понад 113 тисяч осіб обстежили медики під час акції «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії», що пройшла у Львові з 15 по 24 травня. Як інформує прес-служба Львівської міської ради, з цього числа вперше було виявлено артеріальну гіпертензію у 3214 (2,8%) осіб, а на диспансерний облік взято 2684 осіб.

«Загалом за сім років в акції взяло участь 797 тис 965 громадян, з них вперше виявлено порушення артеріального тиску у 28 тис 807 (3,6%) осіб. Викликає занепокоєння, що підвищений тиск виявлено у молодих осіб до 18 років (0,6% від кількості обстежених)», – наголошують медики.

За статистикою від підвищеного тиску страждає третина українців, але насправді таких людей набагато більше.

Наслідки артеріальної гіпертензії «вбивають» людей частіше за інші хвороби. Відомо, що понад 50% всіх випадків смерті від серцево-судинних захворювань в Україні припадає на артеріальну гіпертензію, а точніше, на її ускладнення: в першу чергу це інфаркт міокарда та інсульт. Аналогічна ситуація спостерігається і у Львові, зокрема щороку помирають від інфаркту міокарда близько 200 львів`ян, а від інсульту – 400 осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *