ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’являться нові велодоріжки

|

У Львові тривають роботи з будівництва велосипедних доріжок на вул. Стрийській-Науковій та вул. Липинського. Ці об’єкти будують за кошти німецького уряду. Зараз у місті є 15 км велосипедних шляхів. Після закінчення робіт на вул. Стрийській-Науковій та вул. Липинського ця цифра подвоїться. Завершити роботи планують до початку липня. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Станом на сьогодні на вул Липинського виконано більше 70% робіт. У мерії переконані, що завдяки цим велодоріжкам число велосипедистів у Львові збільшиться в 1,5 рази і це значно знизить рух автотранспорту в місті й пов`язані з ним проблеми.

Також за кошти міського бюджету розвитку у Львові цього року планують закінчити велодоріжку на вул. Шевченка (в Рясне-1) – на це виділили 1,2 млн грн, та збудувати першу радіальну велодоріжку на вул. Костя Левицького, на що також з бюджету розвитку виділять 1,2 млн грн. Окрім того, 300 тис грн. передбачено на проект велодоріжки на верхній частині вул. Городоцької від вокзалу до вул. Ряшівської. У майбутньому вона має з’єднатись з іншими та утворити велику південну веломагістраль, яка буде від вул. Чернівецької, по вул. Городоцькій, через майбутню вул. Ряшівську, до вул. Стрийської та майбутньої вул. Вернадського.

Ще один проект – співпраця з ЄБРР. Під час реконструкції вулиць за лініями трамвайних маршрутів №2 та №6 також будуть укладати велодоріжки, а це вул. Коперника та нижня частина вул. Городоцької. Також велошлях із найбільшого спального району – Сихова – прокладуть разом із трамвайною колією на вул. Стуса.

Львівська міська рада націлилась на амбітну програму розвитку веломережі Львова, згідно з якою до 2019 року в місті повинно функціонувати 268 км велодоріжок.

Нагадаємо, що загальна довжина велодоріжок, збудованих за підтримки уряду Німеччини становитиме 14 км.

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *