ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини даїшники ловили 29 п’яних скутеристів

|

З 5 червня на Львівщині тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Скутер», спрямовані на попередження дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв «двохколісних». Про це повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області

За цей час виявили 64 факти керуванням мототранспортом без посвідчення водія. Їздять без прав, здебільшого, водії мопедів та скутерів – правоохоронці зупинили 58 таких порушників.

Працівники Державтоінспекції також виявили 50 незареєстрованих мопедів та моторолерів, а також три «нелегальні» мотоцикли.

Непоодинокими є також випадки, коли водії «двоколісних» сідають за кермо напідпитку. Усього за п’ять днів інспектори ДАІ виявили 29 таких фактів.

Вкотре нагадуємо, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером дозволено лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія А. Для водіїв мопедів, моторолерів, інших «двохколісних», що мають об’єм двигуна до 50 куб. см. або ж електродвигун потужністю до 4 кВт – категорія А1. За керування без посвідчення водія передбачено адміністративну відповідальність – штраф від 510 до 595 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *