ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова з’явиться «вуличне піаніно»

|

З ініціативи львівського музиканта Маркіяна Мацеха біля Латинського кафедрального собору поставлять фортепіано, на якому зможе зіграти кожен охочий. Про це сьогодні повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У наступну п’ятницю, 21 червня, Львів приєднається до світової музичної події – Свята музики. Особливою родзинкою цього дня стане втілення чудової ідеї львівського музиканта Маркіяна Мацеха. Хлопець дарує громаді міста своє фортепіано. Музичний інструмент поставлять біля Катедри. Зіграти на ньому зможе кожен охочий. Вуличне піаніно з цього дня діятиме постійно. За інструментом доглядатимуть працівники кафе «1». 

«Ідея виникла у мого сина. Він грає на різних музичних інструментах, навчився сам. Нещодавно на площі Ринок він грав для  проекту «ЖИВЯКом». Він вирішив, що було би класно просто витягнути наше піаніно на вулицю. Я бачив по світу так звані «вуличні» піаніно, на яких написано «Пограй на мені!». Ми спільно вирішили, що у Львові на вулиці має постійно стояти фортепіано. За фортепіано постійно слідкуватиме людина з кафе «1», накриватиме інструмент під час дощу. Буде спеціальна прозора пластикова штука, щоб зберегти інструмент, виглядатиме досить естетично. Його постійно настроюватимуть. Це буде нормальне діюче піаніно. Ми розуміємо, що за певний час воно пошкодиться. Все-таки погодні умови і таке інше. Але ми сподіваємось, що львів’яни почнуть за нашим прикладом витягувати свої інструменти, на яких ніхто не грає. І традиція із піаніно у центрі Львова житиме. Ідея полягає в тому, щоб створити динаміку простору міста. Тому ми всіх запрошуємо! Спробувати зможе кожен», – розповів громадський діяч Олег Мацех.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *