ОСТАННІ НОВИНИ

Конфіскат хочуть продавати через інтернет-аукціони

|

Міністерство юстиції пропонує запровадити нову систему реалізації арештованого державними виконавцями майна з 1 січня 2014, пишуть «Коментарі».

Як повідомили у прес-службі Міністерства юстиції, з 1 січня 2014 продавати і купувати арештоване майно можна буде з будь-якого місця, будь-якій особі через спеціальну інформаційну систему, яка буде розміщена в мережі Інтернет, повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Проект відповідних наказів Мін’юсту про затвердження нового порядку реалізації арештованого майна оприлюднений на сайті Міністерства юстиції для надання пропозицій та зауважень.

Передбачається, що новий порядок реалізації арештованого майна передбачатиме проведення прилюдних торгів та аукціонів через спеціальну інформаційну систему в Інтернеті. Зокрема, в електронній формі можна буде здійснювати подання та обробку заявок на участь в електронних торгах, через інтернет будуть проводитися й самі торги, а також – оброблятися інформація про торги тощо.

Також, за даними Мін’юсту, планується, що введення електронних торгів забезпечить вільний доступ громадян та юридичних осіб у реалізації арештованого майна, дозволить здійснювати його придбання з будь-якого місця за допомогою інтернет-технологій. «Це, у свою чергу, підвищить ефективність реалізації майна та усуне корупційні схеми», – йдеться в повідомленні міністерства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *