ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчук хоче, щоби Львів затягнув Україну до Європи

|

Сьогодні голова Львівської ОДА Віктор Шемчук та голова Львівської облради Петро Колодій зустрілись із Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінські, який прибув до Львова на святкування Дня Європи. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Без сумніву Львів, як найбільш західний регіон України, є часткою Європи», – сказав Ян Томбінські у вітальному слові до керівництва області. Він поділився досвідом у сфері євроінтеграції та закликав Львівщину активно працювати в цьому напрямку.

Ян Томбінські також зазначив, що Львів може прийняти на себе роль європейського адвоката України в Європі. «Україна має всі можливості, щоб самостійно обрати європейський шлях, якщо саме цей напрямок буде найкращим для збереження суверенності, модернізації, а також покращення соціально-економічного стану української держави», – підкреслив Голова Представництва ЄС в Україні.

За словами Віктора Шемчука, сьогодні вже слід активно діяти в європейському напрямку.«Львів – це потужний потяг України в напрямку до Європи. І для того, щоб він міг впевнено рухатись, нам слід мати потужну залізницю та розширений транс’європейський коридор», – сказав очільник Львівщини.

Ян Томбінські також висловив бажання вивчити українську мову та ще не раз побувати у Львові.

Відтак учасники зустрічі  взяли участь у церемонії підняття прапорів ЄС, України та Львівської області перед будівлею Львівської обласної ради.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *