ОСТАННІ НОВИНИ

Перепоховання будуть здійсненні з дотриманням релігійних обрядів – Микола Дмух

|

Директор ТзОВ «Розвиток нерухомості» Микола Дмух пообіцяв громаді, у випадку виявлення захоронень на території, що планують забудувати по вулиці Озаркевича, 4 а, фірма здійснить перепоховання за свій кошт та з дотриманням усіх релігійних обрядів. Про це М.Дмух заявив сьогодні, 30 травня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради.

«Ми наразі не проводили на цій території жодних досліджень, оскільки не мали землевпорядних документів. Однак, якщо в процесі підготовки до будівництва виявиться, що там дійсно є поховання, ми перенесемо їх в інше належне місце. І будемо опікуватись цими похованнями. Обіцяю, що при цьому будуть дотримані всі релігійні обряди», – пообіцяв М.Дмух, виступаючи перед депутатами.

У коментарі «Львівському порталу» він додав: «Мені відомо, що на території є якась табличка. Це я чув в інтерв’ю отця Володимира Ониськіва — економа львівської курії УГКЦ. Можливо, там справді є якісь захоронення, але наразі невідомо, хто там похований, скільки людей. Якщо цей факт підтвердиться (а ми звичайно будемо робити археологічні дослідження), то проведемо перезахоронення, як це належиться. І впорядкуємо нове місце з дотриманням усіх релігійних обрядів.

Де саме перепоховають останки наразі важко сказати. Це буде вирішуватись, коли виявимо. Я не можу зараз обіцяти, що всіх перезахоронимо на Личаківському цвинтарі, це була б неправда. Необхідно вивчити, хто похоронений, скільки там людей і будемо вирішувати питання. Для цього ж також треба буде отримати дозвіл та погодження міської ради». .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *