ОСТАННІ НОВИНИ

Львівській залізниці подарували дерев’яного коня

|

Сьогодні, 28 травня, активісти Громадянського руху «Відсіч» пікетували управління Львівської залізниці, протестуючи проти нововведень Укрзалізниці. Зокрема, приводом до акції протесту стала відміна потягу «Ковель–Чернівці». Як інформує кореспондент «Львівського порталу» з місця події, молоді люди представили залізничникам альтернативний «потяг», який складається з символічного коня та запряжених кількох возів. У руках вони тримають плакати з написами «Ми проти покращення залізничного сполучення», «Поверніть потяг на Луцьк», «Запрягайте хлопці коней – відмінили поїзди».

Таким чином активісти натякають, що після скасування потягу «Ковель–Чернівці» жителям Волинської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей доведеться користуватись транспортними засобами, які найбільш популярними були кілька століть тому.

За словами пікетуючих, згаданий потяг постійно користувався попитом й перевозив понад три тисячі громадян. «Залізниця хоче зробити життя громадян більш виваженим, спокійним. Хоче, щоб люди знову пересідали з потягів на вози й вивчали свій рідний край. Словом, покращення життя вже сьогодні настало», – наголосив активіст руху Юрій Шивала. За його словами, впродовж останнього часу загалом по Україні відмінили 12 приміських поїздів.

Порозмовляти з пікетниками вийшов начальник пасажирської служби Львівської залізниці Богдан Яворський, який заявив, що причина пікету взагалі вигадана. За його словами, поїзд «Ковель–Чернівці» не скасували, а лише тимчасово він змінив напрямок руху.

«У зв’язку з нестачею рухомого складу, ми задіяли його у напрямку на Сімферополь. Ми виходимо з найбільш нагальної потреби», – наголосив Б.Яворський.

Він зазначив, що потягом «Ковель–Чернівці» в основному їздять студенти. «Оскільки зараз канікули, то там буде їздити 18-20 людей. Залізниця не має можливості забезпечити кожного окремого пасажира. Через те, що держава недофінансовує галузь, ми повинні визначати пріоритети», – додав він.

За словами речниці Львівської залізниці Лілії Криницької, студенти в цьому потязі становлять 80%. «Ми перевозимо студентів на 30 млн грн., натомість держава компенсовує ці пільгові перевезення лише на 6 млн грн. Це велика дірка для Львівської залізниці. Сьогоднішня акція є спланована з певною метою, але студенти-пікетники не пояснюють з якою. В чому суть справи, якщо жодного поїзда не скасували. Це фарс», – резюмувала Л.Криницька.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *